wtorek, 2 lutego 2016



Szuflady do podgrzewania, coraz częściej zaczynają gościć w naszych kuchniach. Co zyskujemy w zamian, to urządzenie pozwala ogrzać kuchenne naczynia, sprawdza się też, jako podgrzewacz do potraw, gdyż utrzymuje je w stałej temperaturze. Danie nie przypali się, co jest dodatkowym atutem. 

Jak to działa podgrzewana szuflada?


Dwa modele jakie obecnie można dostać na rynku. Jeden podgrzewa naczynia kuchenne, drugi model dodatkowo posiada funkcję obróbki termicznej potraw. Jak działają, mechanizm podgrzewania opiera się na dwóch zasadach. Wewnętrzna płyta ceramiczna bądź zamontowany wewnątrz nawiew gorącego powietrza, spełnia funkcję podgrzewacza. Nawiew jest niczym termo obieg w piekarniku, ale nie przewyższa temperatury 40 stopni. 


Rozmiary szuflad


Standardowa szuflada to kwadrat o długości boków 60 centymetrów, jego głębokość sięga 14 centymetrów wysokości. Co może pomieścić szuflada, 6 talerzy obiadowych i 40 filiżanek do espresso. Maksymalna głębokość szuflady może sięgać 30 cm, może pomieścić dwanaście talerzy oraz 80 filiżanek espresso. 

Ile prądu pobiera…?


Szuflady do podgrzewania według producentów nie powinny zmarnować naszego budżetu, gdyż nie pobierają dużo energii elektrycznej. 1 kWh, na tyle wycenił ich pobór producent, o tyle więcej energii zobaczymy na comiesięcznego rachunku za prąd, co przy obecnych cenach energii daje jakieś 60 gorszy. Wyższe zużycie będą miały szuflady z funkcją podgrzewania.

Stopień i zakres regulacji temperatury


Minimalna temperatura to 30 stopni, ale szuflada może podgrzać nasz danie nawet do 85 stopni Celsjusza. Wszystko zależy od tego co ukryjemy w jej wnętrzu. Przy temperaturze 30 stopni, z pewnością nie będziemy pić z mokrych szklanek. Nie a obaw szuflada wykonana jest z materiałów ognioodpornych, a zimny front prawi, że może z nie korzystać bez obaw. 


Cena


Szuflady dostępne są od 1200 złotych, im większa powierzchnia i liczebność funkcji tym drożej.

Post a Comment:

Obsługiwane przez usługę Blogger.